onama_nasl

BODYFLOW TEAM

Predstavljamo vam članove našeg tima

Antonia Mikulandra

Željana Matutinović Odak

Maja Zednik

Marija Perica

Dora Tripalo

Tea Čelan

Jelena Šarić

Buga Bešker


IMG_0152ab

Antonia Mikulandra

Osnivačica Bodyflow studija i magistrica kineziologije. Od malena pokazuje interes za pokret te se od predškolskih dana dugi niz godina bavila plesom i različitim sportskim aktivnostima. Aktivno je trenirala veslanje i upisom na kineziološki fakultet ulazi u svijet fitnessa gdje počinje voditi različite fitness programe. Od 2005.godine vodi grupne i individualne pilates mat i aerobic satove namjenjene rekreacijskoj populaciji, te stječe iskustvo u radu sa sportašima i osobama u periodu rehabilitacije. Zaljubljuje se u tehniku pilatesa koju i dan danas predano vježba i podučava. Svoj rad konstantno usavršava mnogobrojnim pilates radionicama i konferencijama te inspiraciju pronalazi u svim učiteljima, polaznicima i nesebičnom pomaganju drugima. Nedugo nakon u potrazi za novim znanjima i radu na sebi otkriva indijska duhovna učenja te upoznaje Ashtanga i Vinyasa flow yogu. Put je dovodi do učiteljice Snježane Nine Vukas u kojoj pronalazi inspiraciju, podršku i veliki izvor znanja te uspješno završava 200 satnu obuku za učitelje u Om yoga school te postaje RYT 200. I kao učitelj yoge konstantno se usavršava i dodatno obogaćuje svoju praksu kroz različite stilove yoge: Power, Vinyasa, Ashtanga, Prana flow...Antonia je otvorila BODYFLOW 2012. godine te je među prvima u Splitu stvorila centar koji objedinjuje pilates&yogu, fitness i rehabilitaciju. Osim organizacije i vođenja grupnih satova yoge i pilatesa vodi i individualne satove, organizira radionice i retreat, te djeluje u sklopu kineziološkog fakulteta. Njeni satovi su puni fluidnih pokreta kroz kreativne sekvence, preciznih instrukcija te sigurnih asistencija kroz pravilna poravnanja. S ljubavlju i predanošću trudi se stvoriti prostor gdje svi imaju mogućnost rasti te je vrlo zahvalna svim svojim učenicima i učiteljima.

Željana Matutinović Odak

Pilates tehniku upoznaje 2009.godine, te je od tada svakodnevno predano prakticira. Član Bodyflow tima je od samog početka. Diplomirala je medicinu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, trenutno je na drugoj godini specijalizacije iz Oftalmologije i optometrije u KBC Split. Od djetinjstva je zainteresirana za sport i pokret. Plesala je balet 4 godine (GKM Split) te trenirala sinkronizirano plivanje 6 godina (KSP „Dolfina“ Split). U pilates metodu vježbanja se zaljubila vježbajući kod pilates učiteljice Antonie Mikulandre, fascinirana raznovrsnosti vježbi, izborom rekvizita i učinkom pilatesa na ljudsko zdravlje. U pilatesu je pronašla izvrstan način za jačanje i oblikovanje muskulature, povećanje opsega pokreta i fleksibilnosti, poboljšanje posture tijela, abdominalne snage i smanjenje bolova u zglobovima. Na svojim satovima uz raznovrsnost vježbi s rekvizitima poseban naglasak daje anatomiji i fiziologiji tijela te prilagođava sve vježbe dobi, zdravstvenom stanju i tjelesnim mogućnostima osobe. Posebno je inspirira brz i vidljiv naporedak njenih polaznika. Osim pilatesa uživa u vježbanju yoge, plivanju i dugim i uzbudljivim šetnjama s jazavčarkom Charlie.

IMG_1144a
maja2

Maja Zednik

Magistrica kineziologije koja u potrazi za nadopunjavanjem stečenog znanja dolazi u studio Bodyflow gdje se dodatno educira. Bavila se veslanjem i odbojkom, a kroz studij upoznaje i stvara ljubav prema svim sportovima. Opredjeljuje se za usmjerenje „Fitness i kineziološka rekreacija“ s ciljem budućeg rada s rekreativcima. U pilatesu otkriva veliki spektar vježbi koji je primjenjiv na širokoj populaciji i koji je ujedno bazičan i zahtjevan za bilo koji nivo kondicije. Kao učitelju cilj joj je osvijestiti ljude o važnosti redovitog vježbanja te o fizičkim i psihičkim dobrobitima koje dolaze kao rezultat uz to. Zadovoljstvo pronalazi u prirodi, dugim šetnjama, igranju badmintona i rolanju.

Marija Perica

Prvi put se susreće s jogom tijekom studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji je u programu tjelesne i zdravstvene kulture pružao mogućnost pohađanja tečaja joge. Odmah joj se svidio nenatjecateljski, a istovremeno sportski duh prakse, te njezin sveobuhvatni pristup ljudskom biću.
Od tada kreće u proučavanje i prakticiranje joge, usavršava se kroz seminare i radionice te se tijekom godina vježbanja susreće s mnogim inspirativnim učiteljima raznovrsnih stilova – od tradicionalne Ashtange do Power i kreativnih Vinyasa stilova. Zaljubljuje se u način na koji joga aktivira tijelo, sjedinjuje dah i pokret, te potiče osjećaj ravnoteže, prisutnosti i unutarnjeg zadovoljstva.
Nakon desetljeća života i rada u Zagrebu vraća se u rodni Split te praksu nastavlja u Bodyflow studiju u kojem je Antonia Mikulandra uvodi u svijet podučavanja joge i otkriva joj jedan njezin sasvim novi aspekt. Kao voditelj osobiti izazov i užitak svakodnevno pronalazi u slaganju kreativnih vinyasa sljedova koji kod vježbača osvještavaju važnost povezanosti daha i pokreta i omogućuju im uživanje u zajedničkom ''grupnom flowu'' tijekom praske.

marija1
dora2

Dora Tripalo

Rana svijest o potrebi i važnosti tjelesne aktivnosti kao sastavnog dijela života Doru je od malih nogu nagnala da istražuje i upoznaje se s raznovrsnim sportskim aktivnostima. Kao dijete počinje plesati balet, a kasnije kroz godine intenzivno se bavi aerobicom, trekkingom, planinarenjem, trčanjem i power jogom. Potraga za fizičkom aktivnosti koja će najbolje odgovarati njezinom životnom ritmu i osobnosti, dovodi je do Bodyflow studija u kojem pronalazi svoj drugi dom. Upoznaje vinyasa stil joge u kojem otkriva jednu potpuno novu dimenziju tjelovježbe. Od tada predano vježba, svakodnevno produbljuje svoju praksu i znanja, pohađa seminare i radionice stranih i domaćih učitelja, te postaje dio Bodyflow tima.
Jogu smatra meditacijom u pokretu koja potiče na pomicanje vlastitih granica. Kroz kreativne sljedove i tehnike disanja svojim učenicima želi približiti jogu kao stil života i dio svakodnevnice – odnosno praksu koja im omogućava da razviju svijest o tijelu i dahu te da u konačnici iz studija izađu mnogo opušteniji i vedriji.

Tea Čelan

Tijekom studija pokazuje talent i zanimanje za sportsku gimnastiku. U sklopu predmeta biva pozvana na međunarodno natjecanje kinezioloških fakulteta na kojem je osvojeno grupno prvo mjesto. Na posljednjoj godini preddiplomskog studija otkriva ljubav prema fitnessu i grupnim oblicima rada. Posvečuje se fitnessu i rekreaciji, a iz istoimenog kolegija piše i svoj završni rad. U sklopu Bodyflow studia započinje voditi basic pilates satove, a njena učiteljica Antonia Mikulandra prenosi joj svoje znanje. Radom s rekreacijskom populacijom uspješno promiče našu filozofiju aktivnog življenja.

tea2
IMG_0733a

Jelena Šarić

Baletom se počinje baviti u dobi od 8 godina pod vodstvom baletne solistice Nonne Čičinine, nakon čega svoju baletnu edukaciju nastavlja kod pedagoginje Dunje Njegovan. Od 2001. do 2015. stalna je članica baletnog ansambla HNK Split gdje pleše u svim baletnim predstavama klasičnog i suvremenog karaktera. Nastupajući u naslovima poput Labuđeg jezera, Don Quijota, Trnoružice, Bajadere, Magnuma , Dodira, Đavla u selu, Mačka u čizmama i mnogih drugih, usvaja znanja i iskustva raznih velikih baletnih imena. Zadnjih nekoliko godina radi sa djecom i odraslima prenoseći im specifičnu baletnu estetiku te također uživa u vježbanju pilatesa čime dodatno obogaćuje svoje baletno znanje.Njeni satovi namijenjeni su rekreativnim plesačima koji su prethodno upoznati sa baletnom terminologijom i posjeduju osnovno plesačko iskustvo. Posebna pažnja stavlja se na pravilnu postavu tijela, preciznost i koordinaciju. Satovi su dinamični i vode ka konstantnom pomicanju osobnih granica…

Buga Bešker

Priča o Bugi i baletu počinje 1988.godine i traje do danas. U Baletnom studiju HNK Split uči balet kod pedagoginje Tanje Cvitanović do svoje 14.godine, kad se upisuje u Školu za Klasični balet u Zagrebu. U klasi profesorice Elene Stojanove maturirala je 2001.godine, nakon čega se vraća u Split i radi kao članica baletnog ansambla HNK Split do svoje 26.godine. Zbog povrede koljena rastaje se od dasaka koje život znače i počinje s pedagoškim radom. Svu ljubav prema baletu i energiju koju nije više mogla dati publici s pozornice, svakodnevno je pružala svojim prvim učenicima u baletnom studiju Školjkica i Baletnom studiju HNK Split. Osim zvanja plesača klasičnog baleta, Buga je u međuvremenu stekla zvanje odgojitelja predškolske djece, pa se rad s mladima pokazao kao pun pogodak, a baletna pedagogija i koreografiranje postaju njena nova ljubav. Osim s djecom, radila je i s odraslim polaznicima u glumačkom studiju Playdrama i baletnom studiju Školjkica. Susreće ljude koje je život odveo u drugom smjeru, a cijeli život su se htjeli baviti baletom. Zahvaljujući studiju Bodyflow, koji prvi u Splitu u svoj program uvodi sate baleta za odrasle početnike, Buga sada ima mogućnost podučavati balet koji ne poznaje ni dobne ni fiziče granice.

buga2

You must belogged into post a comment.

web by: HWTsTudio