200 - satni program
vinyasa yoge

Learn – grow – inspire

Bodyflow osnovni 200 - satni program vinyasa yoge je pomno osmišljen za sve ozbiljne polaznike koji žele produbiti vlastitu yoga praksu, te za polaznike kojima je želja postati yoga učitelj. Program je registriran i odobren po međunarodnim standardima pri Yoga Alliance – svjetskoj organizaciji za provjeru i registraciju yoga učitelja i škola (www.yogaalliance.org). Jednom kada završite naš program moći ćete postati član Yoga Alliance (200 – RYT level) kako bi mogli dokazati svoju profesionalnost i obrazovanje certificiranog yoga učitelja s diplomom priznatom svugdje u svijetu.

Bodyflow pomaže da se osjećate snažno, fleksibilno, zdravo i sretno iznutra prema van. Kroz BODYFLOW YOGA ŠKOLU ohrabrit ćemo vas da sve to ostvarite, bilo na svojoj prostirci, ili kao učitelj podučavajući yogu ili svakodnevno kroz vaš život.

Vizija Bodyflow školeBodyflow yoga škola nastala je spojem znanja, vještina i iskustva rada u području kineziologije, fizioterapije, yoge, sporta i edukacije. Okupili smo vrhunske, visoko educirane stručnjake kompetentne za provođenje nastave iz određenih tematskih područja nastavnog plana i programa.

Ciljevi Bodyflow yoga škole su:

- obrazovati prepoznatljive stručnjake u području yoge
- unaprijediti edukacijske standarde u području yoge
- integrirati i približiti yogu kao suvremenu disciplinu
- doprinijeti kvaliteti pružanja usluga iz prakse yoge te zaštiti njezinih polaznika
- ostvariti suradnju sa stručnjacima iz srodnih disciplina i ustanova

Bodyflow yoga škola provodi po međunarodnim standardima prilagođene programe edukacije učitelja yoge, postavljene od strane Yoga Alliance (www.yogaalliance.org). Vizija nam je organizacija i provedba najkvalitetnijih programa obrazovanja učitelja yoge u Hrvatskoj.
Učitelj yoge stručnjak je koji samostalno vodi praksu yoge sa potpunom pažnjom i odgovornošću prema korisnicima. Postupci yoge koje provodi uključuju vođenje tjelesnih vježbi (asana), tehnika i vježbi disanja (pranayama), mentalnih vježbi (koncentracija), tehnika relaksacije i elemenata duhovne prakse (meditacija). Učitelj yoge, u svom radu primjenjuje znanja i vještine iz područja funkcionalne anatomije i kineziologije ljudskog tijela, metodike i metodologije učenja, komunikacijskih vještina te teorije, filozofije i prakse yoge.
Yoga danas ima široki spektar primjene te se njezina znanja sve više integriraju u područja kao što su primjerice rekreacija, sport, fizioterapija, medicina, filozofija, psihologija, duhovnost. Postaje jedna od sveprisutnih metoda za promociju i očuvanje zdravlja i blagostanja čovjeka te prevenciju suvremenih bolesti i ozljeda. Učitelji yoge najčešće se zapošljavaju po centrima i studijima za yogu te fitness ili sportskim centrima za rekreaciju, a sve se češće prepoznaje potreba za stručnjacima iz yoge u područjima poput vrhunskog sporta, zdravstva, turizma, u raznim terapijskim i rehabilitacijskim centrima za psiho-fizičku obnovu, u radu s ovisnicima i rekonvalescentima, zatvorenicima, djecom, trudnicama i starijima. Za rad u specifičnim područjima potrebna je i posebna edukacija učitelja yoge i/ili kombinacija sa baznim zanimanjima pojedinca (kineziologa, psihologa, sociologa, fizioterapeuta, liječnika, defektologa, sportskog trenera i sl.).

Trajanje programa

1 godina

Primjer jednog vikenda:

subota
10:00-11:30 Praksa
11:30-13:00 Analiza asana 1
13:00-14:00 Pauza
14:00-17:00 Anatomija

nedjelja
10:00-12:00 Praksa i diskusija
12:00-13:00 Analiza asana 2
13:00-14:00 Pauza
14:00-17:00 Osnove pranayame

Nastavni plan

* POVIJEST I FILOZOFIJA YOGE - povijest yoge, tekstovi iz yoge, filozofija yoge, etika yoga učitelja, osnove Ayurvede, Yoga u zajednici

* ANATOMIJA I FIZIOLOGIJA YOGE - lokomotorni sustav u yogi, živčani sustav u yogi, dišni i srčanožilni sustav u yogi, endokrini sustav i čakre u yogi

* TEHNIKE I PRAKSA YOGE – asane, pranayama, tehnike relaksacije, meditacija, krije, mantre i osnove sanskrta, vinyasa krama (sekvencioniranje), modifikacije, varijacije i upotreba pomagala

* POSEBNE TEHNIKE – osnove prenatal yoge, osnove partner yoge i thai yoga masaže, osnove hatha yoge, osnove ashtanga yoge, osnove yoge za djecu

* METODOLOGIJA UČENJA I PODUČAVANJA YOGE – komunikacijske vještine učitelja yoge, metodika podučavanja yoge, motoričko učenje, opservacija, korekcije i asistencije, poslovni aspekti vođenja yoge

* PRAKTIKUM – opservacije, asistencije i samostalno vođenje satova yoge pod supervizijom učitelja

Učitelji

ANTONIA MIKULANDRA

Osnivačica Bodyflow studija i magistra kineziologije. Od malena pokazuje interes za pokret te se od predškolskih dana dugi niz godina bavila plesom i različitim sportskim aktivnostima. Aktivno je trenirala veslanje i upisom na kineziološki fakultet ulazi u svijet fitnessa gdje počinje voditi različite fitness programe. Od 2005.godine vodi grupne i individualne pilates mat i aerobic satove namijenjene rekreacijskoj populaciji, te stječe iskustvo u radu sa sportašima i osobama u periodu rehabilitacije. Zaljubljuje se u tehniku pilatesa koju i dan danas predano vježba i podučava. Svoj rad konstantno usavršava mnogobrojnim pilates radionicama i konferencijama te inspiraciju pronalazi u svim učiteljima, polaznicima i nesebičnom pomaganju drugima. Nedugo nakon u potrazi za novim znanjima i radu na sebi otkriva indijska duhovna učenja te upoznaje Ashtanga i Vinyasa flow yogu. Uspješno završava 200 satnu obuku za učitelje u Om yoga school te postaje RYT 200. I kao učitelj yoge konstantno se usavršava i dodatno obogaćuje svoju praksu kroz različite stilove yoge: Power, Vinyasa, Ashtanga, Prana flow...Antonia je otvorila BODYFLOW 2012. godine te je među prvima u Splitu stvorila centar koji objedinjuje pilates&yogu, fitness i rehabilitaciju. Osim organizacije i vođenja grupnih satova yoge i pilatesa vodi i individualne satove, organizira radionice i retreat, te djeluje u sklopu kineziološkog fakulteta. Njeni satovi su puni fluidnih pokreta kroz kreativne sekvence, preciznih instrukcija te sigurnih asistencija kroz pravilna poravnanja. S ljubavlju i predanošću trudi se stvoriti prostor gdje svi imaju mogućnost rasti te je vrlo zahvalna svim svojim učenicima i učiteljima.

DOMAGOJ ORLIĆ

Prakticira yogu od 1988. godine, a podučava ju od 1998. Proučava yogu prema Krishnamacharya-Desikachar tradiciji sa Markom Whitwellom od 2000. godine. 2013. je iniciran u Sri Vidya Sakta Tantru od Sri Amritananda Natha Sarasvatija, Devipuram, India. Domagoj živi u Zagrebu i podučava širok spektar tradicionalnih tehnika yoge i njene primjene, od terapijske yoge (yoga cikitsa) do yoge kao spiritualne discipline (yoga-sadhana), uključujući Tantra yogu.
Domagoj je profesor filozofije i anglistike, preveo je knjigu Marka Whitwella Yoga of Heart: The Healing Power of Intimate Connection (Yoga srca: Iscjeljujuća snaga prisnosti, 2004) na hrvatski jezik te je objavio šest vlastitih knjiga: Iskustvo yoge: Uvod u filozofiju i praksu viniyoge (2001), Yoga na Zapadu: Transformacijska snaga yoge u preplitanju svjetskih kultura (2007), Put srca: Ogledi o ljudskom dostojanstvu (2011), Joga srca za početnike (2012), Život riječi: Ogledi o čovječnosti (2014) i Ilustrirani leksikon joge (2017).
Domagoj smatra da je yoga primarno način uživanja života i produbljivanja intimnosti sa samim sobom, sa drugim živim bićem te čitavom cjelinom postojanja kao i podrška sebi i drugima za ljubav i slobodu.

DANIJEL DUBIČANAC

Bavi se yogom od 1991. godine, a hatha yogu podučava od 1996. kada ga u tradiciji Šivanandineyoge certificira Svami Krišna u Rišikešu. Tajlandsku masažu prakticira od 2008., a učitelj tajlandske akupresure za patologije mišićnog i koštanog sustava postaje 2012. U akrobatskoj yogi i inverzijskoj terapiji aktivan je od 2009.

Predsjeda Društvu za rekreaciju "Yoga – Zagreb", www.yoga-zagreb.hr.

Od 2017. vodi online tečajeve o smanjivanju posljedica sjedenja, kontroliranom izlaganju hladnoći, odnosno zimskom plivanju te o vještini dubokog opuštanja.

Njeguje individualiziran i nedogmatski pristup yogi. Smatra da je asana tu za vježbača, a ne obratno.

Dodatne informacije

REGISTRACIJA

PRIJAVNI LIST ZA UPIS U BODYFLOW YOGA ŠKOLU
UZ PRIJAVNI LIST PRISTUPNICI PRILIKOM UPISA PRILAŽU:

1. Potvrdu o trajanju osobne prakse yoge ovjerenu od učitelja ili centra Preuzmite potvrdu
2. Potvrdu nadležnog liječnika o nepostojanju kontraindikacija za upis željenog programa
3. Dokaz o uplati upisnine od 400 kuna
4. Fotografiju (malu za dokumente)

*iznimno se uz potvrdu traži preporuka učitelja yoge, ukoliko pristupnik ima praksu kraću od godinu dana (ali ne kraću od 6 mjeseci)


UPISNINA I ŠKOLARINA

Upisnina iznosi 400 kuna i plaća se do upisa. Upise je potrebno završiti minimalno tjedan dana prije početka nastave. Naknadni povrat upisnine nije moguć.

Školarina iznosi 8.000 kuna te ju je moguće platiti jednokratno ili obročno: u 2, 4 ili 10 rata bez kamata. Prilikom upisa (potpisivanja ugovora) polaznik odabire model plaćanja.

Školarina obuhvaća:
• predavanja i praksu po unaprijed utvrđenom nastavnom planu i programu
• pismene, praktične i usmene ispite
• konzultacije i mentorstvo završnih radova
• superviziju na praksi vođenja yoge
• vrhunske profesore, nastavnike i suradnike
• obaveznu literaturu: nastavne materijale, skripte, zadatke, prezentacije
• izdavanje diplome Yoga Alliance i promociju

UVJETI UPISA U BODYFLOW YOGA ŠKOLU

Osnovni uvjet upisa je završena srednja škola te zadovoljeni kriteriji postupka prijave.

POSTUPAK PRIJAVE OBUHVAĆA:
- ispunjavanje prijavnog lista,
- intervju sa voditeljem škole ili voditeljem programa,
- probni sat kod voditelja škole ili programa,
- pismenu potvrdu nadležnog liječnika o osnovnim zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima i nepostojanju kontraindikacija za upis željenog programa,
- pismenu potvrdu o minimalno godinu dana redovne prakse yoge (od centra ili voditelja yoge), uz naznaku oblika prakticirane yoge

Ukoliko pristupnik zadovoljava sve navedene kriterije, upisuje Bodyflow yoga školu.
Ukoliko pristupnik ima iskustvo kraće od godinu dana u praksi yoge, potrebna je posebna pisana preporuka od certificiranog učitelja yoge uz potvrdu o trajanju prakse. Ukoliko se oblik yoge koji je pristupnik prakticirao uvelike razlikuje od oblika yoge iz predviđenog programa Bodyflow yoga škole, pristupnik se upućuje na probnu praksu kod voditelja škole ili programa.

CIJENE:
Upisnina: 400 kn
Cijena školarine: 8.000 kn, plativo odjednom te u 2, 4 ili 10 rata bez naknada ili kamate na rate

STIPENDIJE
Bodyflow yoga škola dodjeljuje jednu stipendiju za koju se prijavljuju kandidati slabijeg imovinskog statusa, nezaposleni i/ili studenti. Kandidati za stipendiju prilažu zamolbu, motivacijsko pismo i dokaze o imovinskom statusu, odnosno studiranju ili nezaposlenosti.

Bodyflow yoga škola ima pravo u bilo kojem trenutku isključiti polaznika iz programa zbog nedoličnog ponašanja ili ukoliko je ono u sukobu sa etičkim kodom Yoga Alliance-a.

U slučaju isključenja iz Bodyflow yoga škole uplaćeni dio školarine je nepovratan.

ZAVRŠETAK PROGRAMA

Pismeni ispiti (kolokviji):
1. Anatomija i fiziologija yoge
2. Povijest yoge i filozofija yoge
3. Metodologija učenja i podučavanja yoge
4. Tehnike yoge

Tijekom obuke, nakon odslušanih pojedinih tematskih jedinica iz nastavnog plana i programa, studenti polažu pismene ispite (kolokvije). Položeni pismeni kolokviji preduvjet su za izlazak na praktični i završni usmeni ispit.

Praktični ispit:
- samostalno dizajniran i odvođen program vinyasa yoge u trajanju od 75min Student unaprijed dizajnira program vinyasa yoge u pismenom obliku prema temi po izboru (završni rad) i uz vodstvo mentora (odabrani nastavnik iz nastavnog plana i programa).

Završni usmeni ispit:
- usmeno izlaganje završnog rada i ispit pred komisijom

Po uspješnom završetku programa, polaznici dobivaju međunarodno priznat certifikat Bodyflow yoga škole.

Breathe - believe - receive

Pitanja?