BODYFLOW RECOVERY

Specijalizirani program namijenjen osobama koje su oboljele ili liječene od karcinoma.

Temeljem niza istraživanja, može se zaključiti da nisu zabilježeni nikakvi štetni učinci na oboljele od karcinoma koji su provodili umjerene vježbe. U stvari, pokazalo se da oni koji su redovito vježbali 40%-50% su manje osjećali umor.

Podaci iz kliničkih studija govore da fizička aktivnost može povoljno djelovati na:

– smanjenje intenziteta brojnih neželjenih pojava

– kvalitetu života

Redovitim vježbanjem povećava se energija i mišićna snaga, fleksibilnost i općenito kondicija, a sve to može biti narušeno nakon terapija i operacije. Vježbanjem podižemo raspoloženje, reduciramo depresiju i anksioznost, poboljšavamo kardiovaskularnu funkciju, jako povoljno utječemo na sprječavanje/kontrolu osteoporoze, smanjujemo bol i kronični umor.

Na kraju vježbanje sprječava razvoj debljine koja je neovisan i veliki rizični čimbenik za više vrsta karcinoma. Procjenjuje se da je 25% do 30% malignih bolesti uvjetovano ili povećanom tjelesnom težinom ili smanjenom fizičkom aktivnošću.

Bodyflow recovery program osmišljen je za potrebe i izazove s kojima se suočava sve veći broj osoba liječenih od karcinoma, kako bi imale mogućnost vratiti osjećaj blagostanja koji je izgubljen nakon dijagnoze, tijekom operacije, terapije i oporavka. Rehabilitacija je ključna komponenta koja često nedostaje u tretmanu onkoloških bolesnika.

FIZIČKE DOBROBITI:

Mogućnost vježbanja za vrijeme liječenja ovisi o ukupnom zdravstvenom stanju i fizičkoj kondiciji prije dijagnoze. Ako ste ranije redovito vježbali, nastavak vježbanja može biti blagotvoran i na fizičko i psihičko zdravlje, ali uz prilagođen tempo s obzirom na nove okolnosti. Ako niste ranije vježbali, a nakon dijagnoze to želite, ne treba se bojati niti obeshrabriti nego započeti vrlo polagano, osluškivati svoje tijelo i dati sebi vremena.

Vježbajući Bodyflow recovery program osjetit ćete poboljšanje snage i fleksibilnosti. Primijetit ćete poboljšano držanje što je neopisivo oslobađajuće pogotovo nakon operacije i postoperativnog oporavka.

POSTOPERATIVNE DOBROBITI:

Naš program pomaže u obnovi mišića nakon operacije. Vježbe djeluju na opću snagu i tonus kako bi se vaši mišići obnovili i oporavili. Možemo prilagoditi sve vježbe kako bi vam bile prikladne nakon operacije.

KAKO IZGLEDA KADA SE ODLUČITE KRENUTI NA BODYFLOW RECOVERY PROGRAM?

– NJEŽAN PRISTUP

Znamo da vam vježbanje može biti zadnja stvar koja vam se radi nakon terapije ili operacije. Molimo da ne brinete. Naš program je podržavajući i prilagođen.

– PODRŠKA

Reintegracija u društvo i vježbanje je korisno i povoljno. Važno je usvojiti i zadržati zdrave navike, a mi smo tu puni optimizma da izvučemo najbolje i pomognemo.

web by: HWTsTudio