programi_naslov

Programi

Impossible is nothing

Wake up pilates

Probudite svoje tijelo, um i duh. Izgradite jak centar, oblikujte mišiće, te poboljšajte držanje tijela.
U ovom programu vježbe i sljedovi osmišljeni su baš kako bi pripremili vaše tijelo na sve dnevne aktivnosti. Pilates vježbe na prostirci bazirane na klasičnim principima Josepha Pilatesa izvode se kontrolirano, fluidno i precizno, te ćete s ovim pristupom vježbanja razviti izbalansirano, lijepo i zdravo tijelo. 

Rise & Shine yoga

Osjetite dobrobiti ranijeg buđenja i vježbanja yoge. Stvorite namjeru za taj dan, dišite i vježbajte s lakoćom. Ovaj sat je dinamične prirode pa ćete razbuditi cijelo tijelo i pripremiti se za efikasnije obavljanje dnevnih zadaća. Sadrži slijedove stojećih asana (položaja) koje prolazimo kroz Pozdrave suncu. Ovaj sat namijenjen je svima, kako početnicima tako i iskusnijim vježbačima te je idealan način za započeti dan. Nakon ovog sata osjećat ćete se energično i poletno!

 

Pilates flow

Program za sve koji su upoznati sa pilates terminologijom i principima. Kombinacija novih vježbi i naprednih varijacija. Kroz precizan dah i flow kreiramo izazovnu pilates tjelovježbu. Svaki novi sat varirat će od namjere ili teme, te ćemo tako postepeno povećavati intenzitet vježbanja. Satovi su dizajnirani za individualce koji vole raznovrsnost i koji imaju određene ciljeve. Uz korištenje različitih rekvizita (velike i male lopte, trake, magic circle, štapove, utege i dr.) koje program čine sigurnim i zahtjevnim, poseban naglasak biti će na izvođenju kretnji s lakoćom.

Yin / pranayama / yoga Nidra

Program koji je osmišljen kako bi ste na savršen način otpustili naporan tjedan iza vas. Svaki tjedan bit ćete vođeni kroz različite terapeutske tehnike: Pranayama(tehnika disanja), dhyana(meditacija), aromaterapija, masaža i dr. Restorativni, opuštajući yin sljedovi umiriti će vas i povezati sa vašim dahom. Yin yoga stvorit će balans između vaše aktivne (yang) yoge i užurbanog života. Yoga Nidra je jedinstveno iskustvo kroz koje ćete otpustiti fizičke, emocionalne i mentalne napetosti. Dovest će vas do najdubljeg stanja opuštenosti dok i dalje zadržavate potpunu budnost. Uz pomoć ciglica, jastuka, dekica, strepova i aromaterapijskih jastučića za oči osjetit ćete sve dobrobiti ove raznolike dubokoumirujuće prakse.

Bodyflow fusion

Transformativni je program za tijelo i um. Kroz jednostavne, repetitivne pokrete uz verbalne upute i odličnu glazbu izazvat ćemo tijelo kako bismo probili granice otpora i nelagode. Objedinjuje sve moderne programe koji uključuju yogu, pilates, pliometriju, a najveći naglasak stavljamo na osvještenost o pokretu i dahu. Rezultat je u istom trenutku oslobađajući, osnažujući i opuštajući. Na ovom satu otpustit ćete sve blokade i stres te izgraditi skladno, snažno i fleksibilno tijelo. Naučit ćete alate koje možete koristiti u svakodnevnom životu.

Fit & strong

Program koji će vam pomoći da ostvarite svoje fitness ciljeve. Svaka osoba je prepoznata kao individua po svojim snagama, slabostima i željama ali je isto tako i podržana i ohrabrena kako od učitelja tako i od grupe kroz sve izazove. Vjerujemo u holistički pristup zdravlju te osim najnovijih dostignuća vježbanja važnost stavljamo i na pravilan odabir prehrane. FIT&STRONG je snažan, dinamičan, inteligentan i zabavan pristup vježbanju koji će rezultirati ne samo na fizičkom transformiranju nego i na jačanju samopouzdanja i samopoštovanja. Ovakav pristup odgovarati će svima koji njeguju svoje tijelo, svoj duh i zdravlje.

Flow & fly yoga

Dinamičan i kreativan vinyasa flow sat u kojem se posebna pažnja predaje fluidnom povezivanju asana (položaja) i istraživanju različitih ravnina. U Vinyasi sinkroniziramo pokret i dah te tako stvaramo
flow i meditaciju, umirujemo um i povezujemo se sa sobom. Budite spremni čak i poletjeti, te istražiti sve svoje mogućnosti. Uz asistencije i pravilna poravnanja radit ćemo na većoj aktivaciji mišića i dubljoj koncentraciji. Koristeći snagu tijela i daha, pripremite se na promjenu perspektive sa svakim novim položajem kojeg kreirate.

Find your flow yoga

Ovaj sat pogoduje svima, od početnika do dugogodišnjih vježbača. Kroz nježan flow opustit ćete mišiće, osloboditi napetost i stres te nadoknaditi izgubljenu energiju. Posebnu pažnju posvećujemo disanju nazvanom ujjayi dah, te uz korištenje pomagala prolazimo kroz sve detalje bitne za osnovne i napredne prakse. Usmjeravajući pažnju na dah, vježbač pronalazi svoj flow.

Deep flow yoga

Program Deep Flow osmišljen je kao kombinacija intenzivnih i opuštajućih yoga položaja kako bi se u tijelu istovremeno gradila i snaga i fleksibilnost. Kroz kreativne vinyasa sekvence pokrećemo cijelo tijelo te smirujemo um, a zatim tu energiju i fokus koristimo kako bi ušli dublje u položaje te opustili i izdužili mišiće. Naglasak pritom stavljamo na dah koji nam je glavna vodilja. On nas uvodi i izvodi iz svakog položaja. Udahom gradimo energiju i stvaramo osjećaj prostora u tijelu, a izdahom usmjeravamo tu energiju te otpuštamo napetost i stres. Ovim ritmom spajanja pokreta i daha učimo osluškivati svoje tijelo te prepoznati njegove mogućnosti i potrebe.

Flexibility for all

Flexibility program osmislili smo za sve koji ciljano žele raditi na povećanju fleksibilnosti i opsega pokreta. Naučit ćete kako na siguran način istegnuti noge, kukove, ramena i leđa. Uz statične i dinamične vježbe istezanja te uz pomoć različitih pomagala pomicat ćete vlastite granice tijela te upoznati svoje tijelo i sve što ono može. Vježbe istezanja tijelu daju veću gipkost i pokretljivost, pospješuju cirkulaciju, smiruju um te smanjuju vjerojatnost ozljede. Ovaj program namijenjen je svima. Preporučamo ga samostalno, kao i u kombinaciji s nekom drugom tehnikom vježbanja.

Power pilates

Nijedan mišić nije pretreniran ili malo treniran u ovom izazovnom programu koji se bazira na repertoaru Josepha Pilatesa. Nudimo kombinaciju klasičnog i modernog pilatesa te inovativne vježbe koje ujedno jačaju i istežu vaše mišiće. Veliki naglasak je na jačanju centra tijela ili powerhouse-a. Osvještavamo kretnje i kontrole iz centra i na taj način radimo na zdravlju kralježnice. Sat je primjeren svima bilo da ste početnik, osoba u periodu rehabilitacije ili strastveni zaljubljenik u vježbanje i pilates.

Basic barre

Program je baziran na osnovama čiste baletne tehnike, a namijenjen je polaznicima koji nemaju baletno predznanje, ili imaju osnovno. Satove možete pohađati bez obzira na formu, konstituciju, dob i spol jer se ovisno o grupi određuje intenzitet vježbi. Kombinacija vježbi uz baletnu štangu, na sredini i podu izvrstan je način ispravljanja držanja tijela, postizanja fleksibilnosti, gracioznosti i poboljšanja tonusa mišića, a ponajprije uživanja u ljepoti klasičnog baleta.

Balet technique

U grupi do maksimalno 8 osoba usvojit ćete osnovnu baletnu terminologiju, potaknuti gracioznost i otvoriti jedan sasvim novi pogled na sebe. Ako želite poboljšati svoje držanje, oblikovati duge i vretenaste mišiće, postići zavidnu fleksibilnost, a sve to praćeno klasičnom glazbom, onda je ovaj program idealan za vas! Poseban naglasak je na pravilnom izvođenju vježbi uz individualan pristup svakom polazniku. 

Balet movement

Sat se sastoji od baletnih vježbi na štangi i sredini, a sve zajedno ujedinjujemo u fluidni plesni pokret klasičnog karaktera. Radit ćemo na plesnim koracima, koordinaciji, pamćenju koreografija, različitim plesnim stilovima, izražajnosti plesnog pokreta, učenju naprednijih plesnih struktura i kombinacijama baletnih skokova i okreta. Ovaj program je idealan za polaznike koji imaju osnovno baletno znanje i žele upoznati one elemente koji balet čine umjetnošću.

Boxing + weights

Program u kojem kombinacijom udaraca u vreću i rada s težinama postižemo lijepo atletsko tijelo. Uz odličnu glazbu naučit ćete bazičnu boksačku tehniku, ojačati core, poboljšati brzinu i povećati snagu. Svaki put fokus programa se mijenja tako da je sat uvijek drugačiji. Nema sumnje da je ovaj program fantastičan za vaše tijelo i potrošnju kalorija, a može biti i odličan alat za otpuštanje stresa nakon napornog radnog dana.

Prenatal

Prenatal je program namijenjen trudnicama koje žele ostati aktivne i koje se žele na siguran način pripremiti na porod i na sve izazove majčinstva. Trudnoća je čudesno vrijeme u ženinom životu i u tom periodu tijelo prođe kroz mnogo promjena. Zato je iznimno važno ostati aktivna, brinuti o svom tijelu i paziti da se ne prekorače vlastite granice.
Prenatal je odličan program jer je siguran, nježan i efektivan kod jačanja dubokih mišića koji djeluju kao podržavajući sistem dok u isto vrijeme čini vaše tijelo fleksibilnim i sposobnim pilagodbi kako se pomiče centar gravitacije. Svaki sat započet ćemo s vježbama disanja. Fokusirat ćemo se na mobilnost tijela, jačanje mišića dna zdjelice i održavanje kralježnice. Kroz holistčki pristup cilj je pokretati se što više, otpustiti napetost, ojačati i izdužiti ciljano dijelove tijela koji su važni tijekom trudnoće. Povećajte vaše samopouzdanje, pripremite se za porod i osjećajte se fizički i psihički bolje.

Medicinska gimnastika

Medicinska gimnastika je program s kojim ciljano uz kontrolu i stručnost učitelja povećavamo opseg pokreta, snagu i tonus mišića, izdržljivost i fleksibilnost. Medicinskim vježbama ojačat ćete kralježnicu, mišiće i zglobove te tako smanjiti mogućnost od ozljeda. Vježbe su prilagođene godinama, tjelesnoj kondiciji i odgovaraju svima bez obzira na medicinsku problematiku (bolnost, postoperativna i predoperativna stanja i sl.). Ujedno vježbama nastojimo preventirati, educirati i rehabilitirati osobe sa degenerativnim promjenama kralježnice i zglobova, te pridonosimo boljem općem raspoloženju i smanjenju stresa. Preporučamo svima koji uslijed sjedećeg ili stojećeg načina života osjećaju smetnje ili bolove. Postanite aktivni u očuvanju i poboljšanju svog psihofizičkog zdravlja za kvalitetniji i sretniji život.

Yoga Lab

Yoga Lab je besplatan sat nedjeljom kojeg vode polaznici Bodyflow edukacije za yoga učitelje. Svrha karma yoga sata je da omogućimo svima prakticiranje yoge. Sat je vinyasa/ashtanga flow i blažeg je intenziteta s mnogo uputa o dahu i pravilnom izvođenju asana. Kroz sat vas prate dvoje učitelja koji se izmjenjuju, te demonstriraju i asistiraju. Za sat nije potrebna najava, te je otvoren i za sve koji nisu regularni članovi. Svi su dobrodošli podržati mlade učitelje.

Yoga kids

U ovom razigranom yoga programu osmišljenom posebno za djecu od 4-8 godina, djeca će učiti yoga položaje, vježbe disanja i opuštanja.
Sat yoge za djecu strukturiran je tako da se uvijek radi u krugu. Na početku svakog sata učiteljica sepovezuje sa djecom tako što sluša priče koje djeca imaju za ispričati i uvodi ih polako u sat. Sat započinje sa nekoliko minuta zagrijavanja (trčanje u krugu sa različitim zadacima). U glavnom dijelu sata učiteljica stvara priču kroz koju djeca vježbaju yoga asane. Priča je uvijek zabavna i kreativna, ali i edukativna. Zatim slijedi opuštanje i jednostavne vježbe disanja. Jednom kada djeca nauče pravilno i svjesno disati primjenjuju to i kada se osjećaju stresno ili uznemireno.
Nakon opuštanja slijede yoga igre (imitiranje položaja kroz zabavne yoga kartice,yoga abeceda, igre sa ciglicama, timske igre..). Yoga aktivnosti su kreativni dio i ujedno završetak kids yoga sata ( Izrada Zen krugova, bojanje mandali, brod od papira..). Kroz ovaj program kod djece razvijamo pravilno držanje, snagu, stabilnost, koordinaciju i fleksibilnost. Osim toga dobrobiti su i povezanost sa svojim tijelom, prirodom i unutarnjim mirom, fokusiranost, koncentracija, samopouzdanje, kreativnost, socijalizacija i međusobno pomaganje.

Baby handling

Prva godina života najintezivniji je period rasta i razvoja u kojem se odvijaju najveće promjene u životu djeteta. Osim preventivnih sistematskih pregleda potrebno je posebnu pažnju posvetiti upravo neuromotornom razvoju dojenčeta.
BABY HANDLING podrazumijeva pravilno postupanje s novorođenčetom, dojenčetom. Krajnji cilj je postizanje što veće samostalnosti, te kvalitetniji senzomitorički razvoj.Primjenjiv je u svakodnevnim aktivnostima pri ophođenju s djetetom – pozicioniranje, oblačenje, svlačenje, dizanje, mijenjanje položaja, nošenje, kupanje i dr. Upoznavanje babyhandlinga omogućiti će vam pravilno rukovanje vašim djetetom koje potiče fiziološki razvoj djeteta. Također ne postoji jedinstvena shema za svu djecu jer je svaka beba jedinstvena i vježbe se prilagođavaju svakoj bebi posebno uzevši u obzir specifične obrasce razvoja.
Radi dobrobiti vašeg djeteta naučite ispravan način svakodnevnih aktivnosti s djetetom. Djetetov mozak pamti položaje, a  kad jednog dana, u bliskoj budućnosti, dijete bude spremno ponoviti ih – to će i učiniti, baš onako kako ste ga prethodnih mjeseci učili.

You must belogged into post a comment.

web by: HWTsTudio