Bodyflow Blog

…And so the adventure begins

Prije nešto više od tri godine postavili smo lustere, odrolali prostirke, udomili pilates lopte, utege, donijeli jastučiće i ručnike i 5. 10. otvorili svoja vrata nadajući se da će netko kroz njih i proći. To je bilo otprilike onako kao kad se zatrčiš prema litici i skačeš u more, pa ne razmišljaš o tome kako će izgledati kad tresneš dole, nego stisneš zube i – skočiš. Pa smo skočili i mi i nadali se najboljem.

A najbolje je tek bilo pred nama. I sretni smo što ste svi vi, dragi naši vježbači, najvažniji dio cijele ove priče. A u toj je priči bilo svega. Milijun zabrinutih pitanja kao što su: «jesam li prestar/a», «jesam li predebel/a», «moram li postati vegetarijanac», «trebam li biti fleksibilan/na», «mogu li snimit tvoj glas za vrijeme yoge da ga slušam prije spavanja», nakon čega bi uslijedilo milijun naših odgovora. Na sva ovdje navedena pitanja odgovor je bio – ne. Osim ako posljednje pitanje nije bilo ozbiljno, a u tom se slučaju možemo dogovoriti. ;)

Sezona broj četiri je pred nama što znači da već tri godine nešto radimo kako treba. A vaši su nam uspjesi i komentari najveća nagrada. Najdraže nam je kada kažete da ste došli samo s očekivanjem da ćete poboljšati svoje zdravlje, a dobili ste mnogo više. E pa baš to nešto «više» je naš cilj. Uvijek ćemo podizati ljestvicu i iz godine u godinu nastojati biti još bolji, nuditi novosti, zajedno istezati horizonte, mišiće i umove. Obično nam kažete da se nakon yoge osjećate smireno, opušteno i zdravo, i to ne samo u fizičkom smislu, nego i u duhovnom. A to je bolje od svakog Xanaxa. ;)

«Just stick with it. What seems so hard now will one day be your warm up.»

Za početke kažu da su obično teški, ali sjetite se da i najdulje putovanje započinje prvim korakom. Ili u našem slučaju, prvim odmotavanjem prostirke. Obično ljudi kažu da će krenuti na dijetu «od ponedjeljka», «od sutra», «od 1. u mjesecu», ali SAD je jednako dobro kao i bilo koji ponedjeljak. Sve ostalo su isprike. ;) Ne morate odmah razmišljati o izvođenju stoja na glavi i motanju nogu oko vrata niti da morate izgledati kao Julia Roberts u filmu «Eat, Pray, Love» dok meditira uz zalazak sunca.

Bodyflow je mjesto na kojem želimo ljudima pokazati kako vidjeti sebe drugim očima, želimo pomoći da vide koliko su sposobni, lijepi, vitalni, sretni i važni – kako sebi, tako i drugima. Bodyflow su vaše priče, vaša energija, vaši uspjesi ostvareni, u ove tri godine, kroz naših 10 programa, sa osam trenera i to kroz 35 grupnih sati tjedno, 140 satova mjesečno, i 1400 satova godišnje. Zajedno smo sudjelovali u «Karma projektu», humanitarnoj akciji za udrugu Most, imali radionice s inspirativnim učiteljima kao što su Nina Vukas i njezina «Art of Flow» te «Inversion-Extension-Suspension» koju je vodio Mauricio Pena. Udisali smo i izdisali svjež zrak na Sustipanu i na Marjanu, a i dokazivali da je yoga na moru moguća. Doslovno. Yoga. Na. Moru.  ;)

Bodyflow je dokaz da ponekad skok s litice može biti najbolja stvar u životu. Samo se treba pokrenuti. I zato: «If you do not like where you are, move. You are not a tree.»

Na početku četvrte sezone čekamo vas otvorenih ruku i vrata jer Bodyflow je zajednica u koju je svatko pozvan kako bi postao najbolja verzija sebe. So, close your eyes, clear your heart, let it go and Bodyflow.

Used Tags :

Antonia Covic

1 comment

web by: HWTsTudio